Pre shoot

Några smakprov från dagens alla pre shoots

By 6 maj, 2012 No Comments

Hemma efter en lång och skitskojjig dag i Stockholm. Hela tre pre shoots avklarade, med tre olika (blivande) brudpar, och jag känner mig supernöjd med dagens resultat. Första paret mötte jag i Gamla Stan, på förmiddagen. Eftersom klockan bara var tio så hade gatorna inte hunnit fyllas med turister och söndagsflanörer men under den timme vi höll på märkte vi hur strömmen av människor tilltog märkbart.

Gamla Stan i Stockholm erbjuder många fina fotoplatser. Trånga gränder med kullerstensbeläggning och vackra fasader som är flera hundra år gamla. Skugga finns det gott om och föredrar man bilder med mycket solljus så går det också att hitta. Förutsatt att himlen inte är mulen förstås… Även om det inte finns någon skog eller park i Gamla Stan så finns det några enstaka träd om man vill ha den typen av lummiga bilder.

Nästa par till rakning är Ida och Alexander. De kommer från Tyskland men bor sedan några år i Sollentuna. Ida och Alex (han kallas så) har tagit med sig vovven men såklart kan jag inte komma ihåg vad jycken heter. En livfull liten krabat som nog inte tyckte det var det bästa han varit med om men allt är ju bättre än att sitta hemma och vänta på att husse och matte ska komma hem. Dessa tyskar är ett riktigt skönt par och de har en förkärlek för bilder där de gör grimaser, och med mig hem i kameran finns ett flertal smakprov på denna illa dolda talang. Ni får själva se om några dagar när jag visar en full post från deras pre shoot.

Dagens sista par var Emma och Mikael. Det var så länge sedan de bokade mig som bröllopsfotograf så jag hade nästan glömt hur de såg ut. De bor nära Hornstull så vi gjorde det enkelt för oss och drog ner till Långholmen, på Söder. Dessa båda ska gifta i Allhelgonakyrkan som ligger vid Skanstull. Även det på Söder. Vi strosade runt på Låmgholmen ett tag och stannda till vid några fotoplatser som jag rotat fram strax innan vi körde igång. Det behövs egentlligen inte så mycket för att miljön ska se fin ut på bilderna. Det viktigaste är att du har koll på ljuset. Röriga bakgrunder, med oönskad rekvisita, kan man trolla bort, dels genom att trolla lite med skärpedjupet, och dels genom att helt enkelt komponera bilden så att du inte får med det.

Tills jag publicerar fulla blogposter på dessa tre par så får ni hålla till godo med några smakprov från dagens intensiva nästan-bröllopsfotograferande.

Preshoot inför bröllopsfotografering
Preshoot inför bröllopsfotografering
Preshoot inför bröllopsfotografering
Preshoot inför bröllopsfotografering
Preshoot inför bröllopsfotografering
Preshoot inför bröllopsfotografering

Leave a Reply