Jag fick lite flashbacks från min barndom när jag klev in i Ulfs barndomshem. Små detaljer som framkallade minnesbilder av härliga barndomsår – möbler, tavelramar och så det där röda stekpannelocket. Det var som att återse en kär vän som jag hade glömt bort.

Och så alla dessa pulsklockor – de var överallt. Och alla såg ut som värsta atleterna och mitt i allt detta så smyger jag omkring med mina kameror. Jag som just fått besked från doktorn att mitt knä sätter stopp för all framtida löpning. Istället – dömd till gympapass tillsammans med medelålders gubbar och tanter som är högröda i ansiktet. Här – dessa pulsklockeförsedda orienterare som springer ett maratonlopp varje dag innan frukost. Nåja, jag har i alla fall en dyr pulsklocka hemma i byrålådan som jag kan ta på mig ibland.

Nu ska jag avslöja en hemlighet: Nyckeln till den perfekta bröllopsfesten är bra toastmasters. Och har du två så blir det dubbelt så bra. Jag har ingen aning om hur mycket tid som Erika och Ulfs toastmastrar har lagt ner men jag lovar att de behöver en månad i en hängmatta efter det här bröllopet. Den andra nyckeln är talen: Se till att era kompisar och släktingar lägger ner hela sin själ i att leverera oförglömliga tal så finns det chans att er bröllopsfest blir lika fantastisk som den här.

Vårt starkaste minne är när vi kommer tillbaka från porträttfotograferingen och toastmaster John slår upp dörrarna till logen där alla gästerna utbryter i ett totalt jubel, poppar konfetti och high-five:ar oss. Det var en sån total chock och en oerhört fin kärleksbomb som sen satte ribban för kvällen! Och så klart, alla fantastiska tal under middagen kommer för evigt finnas i våra minnesarkivs finaste fack.

Erika och Ulf, tack för att ni släppte in mig era liv, om än bara för en dag. Er värme och generositet kommer jag böra med mig för alltid. Tack!


Bröllopet ägde rum på Gammelgården i Torsåker,
Klänningen designades av Erika själv och syddes upp på Ateljé Stass,
Ulf bar en kostym från Filippa K,
Brudbuketten gjordes av Iris blomsterhandel i Sandviken,
Ulfs skor är från Rizzo och Erikas från Swedish Hasbeens,
Håruppsättning gjordes av Matilda Kullberg på Studio M med hårblommor från Iris blomsterhandel och smink av Ronja Ljung,
Erikas ringar är gjorda av Caroline Berggren och Ulfs ring är köpt på Guldfynd,
Maten kom från Racine’s.