Regn, blåst och 4 grader ”varmt”. Knappast ett väder som man förknippar med bröllop och ännu mindre med bröllopsfotografering. Nu var det varken bröllop eller bröllopsfotografering men för att vara en pre shoot så var vädret i alla fall riktigt uselt. Jag hade planerat att möta Elin och Harald på Långholmen och strosa omkring i vårvärmen och plåta lite bland träden nere vid vattnet som ligger som en avdelare mellan Södermalm och Kungsholmen, i Stockholm. Nu blev det inget strosande på Långholmen och det blev heller inget skönt vårväder. Det blev istället ett ihållande regn och en temperatur som för tankarna till en grå och blöt novemberdag.

Ok, vad gör vi? Vi kan inte vara ute i regnet, i alla fall inte jag med mina kameror. Oftast brukar jag, i samråd med det blivande brudparet, skjuta upp fotograferingen till en annan dag och hoppas på bättre väder då. En annan lösning är att hitta en plats där man har tak över huvudet och så fick det bli den här gången. En klassisk plats för dåligtväderfotografering är Stockholms stadshus. Även om man inte kan bli insläppt i byggnaden så finns det en hel del platser där man har tak över huvudet. Dock inga väggar som skulle höjt temperaturen några grader men man blir i alla fall inte blöt och det är huvudsaken.

Harald gjorde helt rätt när han tog på sig sin dunparkas. Själv tog jag vårjackan på mig vilket jag fort blev varse vilket osmart val det var. Nåja, nog gnällt om vädret. Det som faktiskt är bra med regn är att det blir fint ljus så jag ska vara nöjd trots allt.

Harald och Elin ska vigas inne i Stockholm och sedan ska de och alla gästerna ta en båt ut till Ekerö där festen ska hållas ute i det gröna. Vi får hoppas på lite bättre väder då så att vi kan vara ute och plåta utan att tappa känseln i fingrarna. Det värmde dock att plåta Elin och Harald. Ni skötte er riktigt bra framför kameran. Om några veckor ses vi igen och jag är helt övertygad om att det kommer bli ett fantastiskt bröllop.

Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 01
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 02
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 03
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 04
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 05
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 06
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 07
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 08
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 09
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 10
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 14
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 15
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 11
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 12
Elin och Haraldes övningsfotografering inför bröllopet - 13