Det här med preshoot kan vara lite nervöst. Det är inte ofta som man står och myser med den man älskar mest, och snart ska gifta sig med, samtidigt som en främmande snubbe står alldeles för nära med ett par monsterkameror som känns som om de ska anfalla när som helst. Och det är ju delvis poängen med att jag träffar Elin och Fredrik idag – för att testa på det där med den läskiga foto-farbrorn och liksom upptäcka att det inte är så farligt. Och när man har kommit upptäckt det så känns det inte lika pirrigt med fotograferingen på självaste bröllopsdagen.

Det första jag frågar när jag jag träffar blivande brudpar som ska ”preshootas” är om de är nervösa. Det är en retorisk fråga eftersom jag vill göra klart för dem att det är fullt normalt att känna lite pirr i magen. Jag tror att det där pirret finns där för att man tror att det handlar om att man ska titta in i kameran och le sitt allra snyggaste leende och vara så där snygg som man sett på bilder i något glossigt bröllopsmagasin. Men där har ni fel1 Ni behöver inte stå där och producera snygghet framför kameran. Det räcker med att ni är där och tittar på varandra, inte in i kameran allstå, så ser jag till att fånga det som händer då. Jag placerar er på något bra ställe där ljuset är bra och sen ska ni helt enkelt bara försöka strunta i mig så mycket som möjligt och fokusera på varandra. Jag lovar att ALDRIG säga ”le”. Jag vill inte ha några beställda leenden för de blir sällan bra i alla fall. Om jag vill ha ett leende så lockar jag fram det på annat sätt.

Fredrik och Elin fixade detta galant den här kvällen. Jag är extra imponerad av att Elin sprang omkring i en tunn klänning hela tiden trots att det i själva verket bara var några futtiga plusgrader i luften denna vårkväll alldeles i början på maj.

Om ett par veckor så är det dags på riktigt. Det ska bli superkul! \o/

Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 001
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 002
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 003
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 004
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 005
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 006
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 007
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 009
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 008
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 010
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 011
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 012
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 013
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 014
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 015
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 016
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 017
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 019
Elin och Fredrik Pre shoot i Stockholm - 018

Join the discussion One Comment

Leave a Reply