bröllopsfotograferingÖvrigt

Om nervösa brudpar

By 6 september, 2014 No Comments

Att vara lite nervös inför bröllopsfotografering är snarare en regel än ett undantag så ni behöver inte känna er annorlunda och odugliga om ni känner av nerverna. (Jag ska berätta en liten hemlis om ni lovar att hålla den för er själva för det skulle kanske verka lite oproffsigt om det kommer ut: Det händer att jag också är lite nervös inför en fotografering och det är ju bara bra för då kommer jag att vara på alerten och skärpa till mig extra mycket)

Varför är ni nervösa då? Det är ju inte så lätt att svara på men jag har min egna lilla teori: Det handlar om prestationsångest. Ni känner helt enkelt krav på er själva att ni måste vara snygga på bilderna och ni är rädda för att jag ska tycka att ni är fumliga som inte vet var ni ska göra av era händer – i byxfickorna eller ska vi knäppa dem bakom ryggen? Och ni tycker det är jobbigt när en fotograf ber er stirra in i kameran och säga ”omelette” så att ni ser glada ut. För man måste ju se glad ut när man ska gifta sig! Eller hur!!??

Återigen – ni är inte ensamma om dessa känslor och att vara nervös. Ni behöver inte stå där och vara snygga och jag kommer aldrig be er titta in i kameran och krysta fram ett leende. Det enda ni ska göra är att vara där. Vara där tillsammans. Fokusera på varandra och inte på mig överhuvudtaget. Jag sköter resten. Jag ser till att vi är på en plats där det finns bra ljus. Jag ska påminna er om att ta ur händerna ur byxfickan om de hamnar där för länge. Oroa er inte för att ni är oroliga. Det är normalt och ni kommer märka att det inte finns något att vara orolig för.

Svaret på den här, och flera andra frågor, kan du läsa här.

Leave a Reply