Övrigt

Om människor som aldrig blir bra på bild

By 27 juli, 2014 No Comments

“Bara så du vet så blir jag aldrig bra på bild”
Har jag hört den förut? Japp! Har jag hört den ofta? Typ, varje gång jag träffar ett brudpar. Säger jag samma sak själv? Ja, och därför finns det knappt några bilder på mig själv att få tag på :-)

Det är som om vi måste skruva ner förväntningarna på noll innan vi börjar plåta för att det ska funka. Som om man måste påminna sig själv om hur hopplöst det är. Jag blir inte bra på bild, och vi kan inte börja plåta förrän jag har sagt det flera gånger och sen ska du se att jag ändå får rätt för jag kommer se skitfånig ut. Bara så du vet…

Jag tror ni fattar var jag vill komma och kanske känner du igen dig. Jag ska säga en sak till er så lyssna noga nu: Anledningen till att ni inte gillar att se er själva på bild är att de flesta bilderna är dåligt tagna; dåligt ljus, dålig vinkel, dålig jag-vet-inte-vad. Det är inte er det är fel på, felet begås när bilden skapas eftersom de flesta “vanliga” människor inte vet vad som krävs för att få till en bra bild: bra ljus, vettig vinkel, en fin miljö och sist men inte minst, en avslappnad modell.

Det är här ni kommer märka skillnaden på en erfaren fotograf och kompisen med mobilkameran (fast det går att ta nästan lika bra bilder med mobilen om du tänker på det jag just sagt).

Svaret på den här, och flera andra frågor, kan du läsa här.

Leave a Reply