Övrigt

Glöm inte bort tackkorten

By 25 april, 2012 No Comments

Ett bröllop är från början en ritual med religiösa kopplingar där man, inför en gud, lovar att älska varandra oavsett vad som än händer. Nu för tiden så finns den religiösa kopplingen kvar men vigseln har blivit mer till en tradition än en religiös ceremoni. De flesta gifter sig i kyrkan oavsett gudstro. Samma typ av förvandling gäller för t.ex. julafton; började som en religiös högtid men har övergott till en tradition med monetära förtecken.

Med traditioner följer en del oskrivna regler. Man förväntas göra på ett visst sätt när man utövar traditioner. Man ger t.ex. bort presenter när någon fyller år eftersom det finns en tradition att göra så. Bröllopstraditionen är fylld av olika förväntningar. Är man bjuden på ett bröllop så förväntar man sig tal vid middagen, en bröllopskyss efter att prästen förkunnat äktenskapet osv. Något som alla förväntar sig är ett tackkort från brudparet någon gång efter bröllopsdagen. Det hör till god sed att man tackar sina gäster för att de tagit sig tid att närvara och kanske köpt med sig en fin present som ni ställde undan i förrådet när ni kom hem. ;-)

Om ni har mig som bröllopsfotograf så kan jag hjälpa er med att ta fram era tackkort så att ni själva slipper hålla på med det. Här kan du kolla vilka olika tackkort jag kan erbjuda.

Leave a Reply