bröllopsfotograferingÖvrigt

Festlokaler för bröllop norr om Stockholm

By 1 februari, 2015 No Comments

Som bröllopsfotograf får jag vara med på många bröllop (konstigt vore det ju annars) och fått uppleva massor av olika festlokaler. Jag tänkte dela med mig lite av mina intryck från dessa lokaler och och i denna artikel berättar jag om mina intryck från Bergendal, Såstaholm och Rånäs Slott som alla ligger norr om Stockholm. Och självklart gör jag bedömningen utifrån en bröllopsfotografs perspektiv :-)

Bergendal, Sollentuna

Bergendal är helt klart ett av mina favoritställen för att plåta bröllop. Det ligger inbäddat i grönska med närhet till Skärgården, vilket möjliggör båtturer till och från Stockholm och lämpar sig dessutom väldigt bra för utomhusvigslar nere vid bryggan. Här kan du välja mellan två olika festlokaler; den ena med klassisk herrgårdsstil och den andra i modern stil med fantastisk utsikt och massor av dagsljus. Porträttbilder tas med fördel i trädgården som ligger i direkt anslutning till festlokalerna. Här finns också möjlighet att sova över.
Bröllop på Bergendal
Utomhusbröllop Bergendal
Bröllopsfest på Bergendal

Såstaholm, Täby

Utmärkande för Såstaholm, skulle jag, säga är lokalernas interiör. Hotellet har en historia som är förknippat skådespelare och man har valt att plocka upp det när designat och inrett lokalerna. Hotellet ligger på en höjd med utsikt över skog och vatten och det finns massor av fina platser att plåta på. Om gUte på gårdsplanen finns en perfekt plats för utomhusvigsel under de stora träden. Om gästerna vill så kan de ta in på hotellet över natten och äta frukost i den fina restaurangen.
Såstaholm bröllop
Bröllopsfest på Såstaholm

Rånäs Slott

OM ni är ute efter ett ”bröllop-på-slottet” bröllop så är detta definitivt något för er. Rånäs Slott är verkligen ett slott, på riktigt. Det är så att man står och spanar efter prinsar och prinsessor när man strosar omkring runt slottet. Vill man gifta sig i kyrkan så finns det i närheten och vill man gifta sig utomhus så finns det en liten ö, i en damm, i Slottets trädgård. Storslagen miljö ingår såklart att bilder inomhus är ett måste ävem om det inte regnar ute. Rånäs Slott ligger i Norrtälje, en dryg timmes bilfärd från Stockholm och det finns gott som sovplats i de 50 hotellrummen.
Rånäs Slott
Rånäs Slott bröllop
Bröllop på Rånäs Slott

Leave a Reply