bröllopsfotograferingÖvrigt

En fantastisk sommar

By 30 augusti, 2012 No Comments

Jag vet, sommaren är inte slut och skönt är ju det. Men jag måste ändå få dela med mig av mina sommarreflektioner över hur sommaren varit så här långt.

Massor av roliga saker har hänt i mitt liv, både mer privat och saker som är relaterat till mitt fotograferande. För att inte det här inlägget ska bli alltför långt vrider jag tillbaka klockan en dryg månad, närmare bestämt till den 7:e juli. Den sista bröllopsfotograferingen innan mitt sommarlov. I fokus den dagen var Håvard och Emilia som hade med mig hela dagen. Det var årets varmaste bröllopsfotografering, så här långt (återigen, än är det sommar) och min svarta (!!!!) skjorta satt klistrad på kroppen och jag skulle lätt ha kammat hem Mr Wet Shirt, åtminstone om tävling gick ut på att ha den blötaste skjortan. Själva bröllopet ägde rum i Tyresö kyrka med middag på vackra Operaterassen, mitt i Stockholm. Däremellan hann vi med lite fotografering i Tyresö slottspark och i gränderna på söders höjder. Ett minnesvärt bröllop, inte bara för att jag blev en självutnämnd Mr Wet Shirt.

Bröllop i Tyresö kyrka

Sommarlovet började med att jag och familjen åkte ner till mina föräldrar på Öland. Denna, för mig, speciella plats där jag spenderat alla mina sommarlov som barn. Datorn fick följa med eftersom jag behövde redigera Emilia och Håvards bröllop men det var en kompromiss som var helt ok. När vi lämnade Öland, någon vecka senare, var det dags att packa om väskan och åka ut till Arlanda för att ta flyget till Las Vegas. Las Vegas, vad ska jag säga. Det är andra gången jag är där men jag kan inte slutas fascineras av denna mycket speciella plats på jorden. Att på kort tid flytta mig från torpet på Öland till denna plats som närmast kan liknas vid ett gigantisk lekplats för vuxna är, för att ”underdriva”, en märklig resa. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag gillar Vegas eller inte. Vad jag inte gillar är Vegas-värmen i juli. Konstant 40+ och det är riktigt obehagligt. Tur det finns AC.

Beatrice och Conny

Väl hemma i Svedala igen så var det full fart igen med start samma dag som jag landade. Efter 32 timmar utan sömn slängde jag upp fotoväskan över axeln och träffade Amanda och Florian för en pre shoot och direkt efter det var det dags för Beatrice och Conny. Lite lagom snurrig, efter allt resande, lyckades jag hitta rätt bland alla kamerareglage och det blev två trevliga fotostunder med båda paren, sömnbristen till trots. Nästa dag var det en ny pre shoot med Elin och Oliver och dagen efter det var det bröllop i Nacka med Emelie och Moe.

Elin och Oliver

Bröllopet mellan Emelie och Moe var fint på många sätt. Vädret var fint. Förberedelserna med Moe som fick sig en tvättäkta barberarbehandling var kul och något nytt för mig. Emelies förberedelser med syster och kompis var en kanonad i flams och trams fast på ett sprudlande och lustfyllt sätt. Vigsel- och festlokalen var väldigt fin (Lavallhallen i Järla sjö) och så sist, men viktigast – brudparet var superfint!

Emelie och Moe

Sist i denna sommarrapport är bröllopet mellan Elin och Oliver som jag plåtade för en vecka sedan. Vi höll till i Sigtuna som är en otroligt fin liten ort fylld med vackra byggnader och gamla fornlämningar från medeltiden. Kyrkan ligger mitt i byn och på kyrkogården ligger en gammal kyrkoruin från som måste vara otroligt gammal för tiden hade satt tydliga spår i väggarna. Taket hade den redan ätit upp för den var en cab-kyrka. I denna cab lät jag Elin och Oliver ses för första gången för dagen vilket blev ett laddat och fint ögonblick. Denna skådeplats fick även agera fotostudio när det var dags för porträttsession efter vigselakten. Måste även nämna festlokalen som var en liten aha-upplevelse för mig. Lokalen heter Sigtunahöjden och ligger ett par kilometer från själva stadskärnan och var en fantastiskt fin lokal belägen uppe på en höjd med utsikt över en sjö. Har du svårt att hitta en fin och speciell festlokal så rekommenderar jag att du kollar in Sigtunahöjden.

Elin och Oliver

Ja, ungefär så har min sommar sett ut när jag sammanfattar det viktigaste. Hoppas din sommar varit lika bra!

Leave a Reply