En fantastisk sommar

En fantastisk sommar

Aug 30, 2012
Inga kommentarer

Jag vet, sommaren är inte slut och skönt är ju det. Men jag måste ändå få dela med mig av mina sommarreflektioner över hur sommaren varit så här långt.

Massor av roliga saker har hänt i mitt liv, både mer privat och saker som är relaterat till mitt fotograferande. För att inte det här inlägget ska bli alltför långt vrider jag tillbaka klockan en dryg månad, närmare bestämt till den 7:e juli. Den sista bröllopsfotograferingen innan mitt sommarlov. I fokus den dagen var Håvard och Emilia som hade med mig hela dagen. Det var årets varmaste bröllopsfotografering, så här långt (återigen, än är det sommar) och min svarta (!!!!) skjorta satt klistrad på kroppen och jag skulle lätt ha kammat hem Mr Wet Shirt, åtminstone om tävling gick ut på att ha den blötaste skjortan. Själva bröllopet ägde rum i Tyresö kyrka med middag på vackra Operaterassen, mitt i Stockholm. Däremellan hann vi med lite fotografering i Tyresö slottspark och i gränderna på söders höjder. Ett minnesvärt bröllop, inte bara för att jag blev en självutnämnd Mr Wet Shirt.

Bröllop i Tyresö kyrka

Sommarlovet började med att jag och familjen åkte ner till mina föräldrar på Öland. Denna, för mig, speciella plats där jag spenderat alla mina sommarlov som barn. Datorn fick följa med eftersom jag behövde redigera Emilia och Håvards bröllop men det var en kompromiss som var helt ok. När vi lämnade Öland, någon vecka senare, var det dags att packa om väskan och åka ut till Arlanda för att ta flyget till Las Vegas. Las Vegas, vad ska jag säga. Det är andra gången jag är där men jag kan inte slutas fascineras av denna mycket speciella plats på jorden. Att på kort tid flytta mig från torpet på Öland till denna plats som närmast kan liknas vid ett gigantisk lekplats för vuxna är, för att “underdriva”, en märklig resa. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag gillar Vegas eller inte. Vad jag inte gillar är Vegas-värmen i juli. Konstant 40+ och det är riktigt obehagligt. Tur det finns AC.

Beatrice och Conny

Väl hemma i Svedala igen så var det full fart igen med start samma dag som jag landade. Efter 32 timmar utan sömn slängde jag upp fotoväskan över axeln och träffade Amanda och Florian för en pre shoot och direkt efter det var det dags för Beatrice och Conny. Lite lagom snurrig, efter allt resande, lyckades jag hitta rätt bland alla kamerareglage och det blev två trevliga fotostunder med båda paren, sömnbristen till trots. Nästa dag var det en ny pre shoot med Elin och Oliver och dagen efter det var det bröllop i Nacka med Emelie och Moe.

Elin och Oliver

Bröllopet mellan Emelie och Moe var fint på många sätt. Vädret var fint. Förberedelserna med Moe som fick sig en tvättäkta barberarbehandling var kul och något nytt för mig. Emelies förberedelser med syster och kompis var en kanonad i flams och trams fast på ett sprudlande och lustfyllt sätt. Vigsel- och festlokalen var väldigt fin (Lavallhallen i Järla sjö) och så sist, men viktigast – brudparet var superfint!

Emelie och Moe

Sist i denna sommarrapport är bröllopet mellan Elin och Oliver som jag plåtade för en vecka sedan. Vi höll till i Sigtuna som är en otroligt fin liten ort fylld med vackra byggnader och gamla fornlämningar från medeltiden. Kyrkan ligger mitt i byn och på kyrkogården ligger en gammal kyrkoruin från som måste vara otroligt gammal för tiden hade satt tydliga spår i väggarna. Taket hade den redan ätit upp för den var en cab-kyrka. I denna cab lät jag Elin och Oliver ses för första gången för dagen vilket blev ett laddat och fint ögonblick. Denna skådeplats fick även agera fotostudio när det var dags för porträttsession efter vigselakten. Måste även nämna festlokalen som var en liten aha-upplevelse för mig. Lokalen heter Sigtunahöjden och ligger ett par kilometer från själva stadskärnan och var en fantastiskt fin lokal belägen uppe på en höjd med utsikt över en sjö. Har du svårt att hitta en fin och speciell festlokal så rekommenderar jag att du kollar in Sigtunahöjden.

Elin och Oliver

Ja, ungefär så har min sommar sett ut när jag sammanfattar det viktigaste. Hoppas din sommar varit lika bra!


Säg hej!
Om författaren

Fredric

Fredric

Fotograf och grundare av FotaBröllop.se
 • Kolla in mina bröllopsfoton!


  Till portfolion
 • "När vi tittar på alla foton igen så kan vi riktigt känna hur det var den där sagolika dagen på slottet när vi blev man och hustru och vi kunde inte vara gladare över att vi valde just DIG att följa våra steg och föreviga vår dag! TACK igen!"

  Ulrika och Jonas

 • Ur portfolion

  Jessica och Manne

  Jessica och Manne Jessica och Manne

  Blixtar och dunder och lite regn på det. Ingredienser för ett perfekt bröllop med Jessica och Manne.

  Nashmil och Milad

  Nashmil och Milad Nashmil och Milad

  Färger, musik, dans och gränslös glädje. Nashmil och Milads bröllop är något alldeles etxra

  Gunda-Marie och Hans

  Gunda-Marie och Hans Gunda-Marie och Hans

  Ett bröllop i Norge med fina Gunda-Marie och Hans. Ett vinterbröllop som blir väldigt svårt att överträffa.

  Syrianskt bröllop

  Syrianskt bröllop Syrianskt bröllop

  En sprudlande glädjekavalkad kan man sammanfatta detta syrianska bröllop som ägde rum i Stockholm.

  Ulrika och Jonas

  Ulrika och Jonas Ulrika och Jonas

  När Ulrika och Jonas gifte sig så gick de "all in" med det mesta. Det blev ett sagolikt bröllop på slottet.

  Linda och Andreas

  Linda och Andreas Linda och Andreas

  Anrika Waxholms hotell och den lilla ön, Badholmen, samt ett brudpar i form av Linda och Andreas som ska gifta sig.

  Azar och Pedram

  Azar och Pedram Azar och Pedram

  Ett eldorado i glädje och känslor. Ett eldorado i färger och människor från fjärran kulturer. Detta är Azar och Pedram.

  Previous Next
 • Senaste bloginläggen