Gratis bröllopsbilder

Gratis bröllopsbilder eller hyra en proffsfotograf?

Att gifta sig är en milstolpe i ens liv, om inte den allra största så definitivt en av de större. Många vill såklart ha någon som fotograferar bröllopet för att få bilder som minne, att skicka ut som tackkort till gästerna, hänga upp på väggen, ge bort till föräldrar osv.

Om man söker på “gratis bröllopsfoton” på Google, så får man många träffar på artiklar där man diskuterar för- och nackdelar med en hobby- respektive en proffsfotograf. Läser man tex forumtrådar där “vanliga” människor (inte fotografer) diskuterar så går meningarna isär. En del tycker att hobbyfotografen funkar bra medan andra rekommenderar att köpa in tjänsten från yrkesfolk. Läser man däremot artiklar som är skrivna av yrkesfotografer kan jag tycka att tonen är alldeles för ensidig. Många fotografer hävdar, på ett krampaktigt sätt, att man absolut inte ska be “bussige Bosse” eller någon annan hobbyfotograf om hjälp eftersom risken för fiasko är så stor.

Själv tycker jag att det är en fråga om prioriteringar. Ingen proffsfotograf kan sticka under stolen med att det faktiskt svider lite i plånboken om man hyr en “riktig” fotograf. Många som gifter sig är människor utan pengar i överflöd och vi vet alla att det är många poster på kostnadssidan i en bröllopsbudget. Det handlar om att se var man kan kapa kostnader och då är det faktiskt så att just fotograferingen går att spara in på. Må hända blir inte bilderna lika fina som om fin-fotografen skulle plåta men nog blir det bilder. Visst, kamerautrustningen kan gå sönder men hur stor är den risken?? Här får man helt enkelt ta ställning till om man är villig att ta lite risker. Det skulle förvåna mig om hobbyfotografen är den ende som har kamera med sig denna dag så skulle olyckan vara framme (ta i trä) så finns det säkert andra som tar bilder som ni kan få kopior på. Kanske det till och med går att ordna så att hobbyfotografen kan låna en kamera från någon av gästerna om olyckan skulle vara framme.

Med detta sagt, så tycker jag faktiskt att hobbyfotografen är ett bra alternativ om budgeten inte är obegränsad. Men, (nu kommer pekpinnen) var säker på att ni vet vilka riskerna är innan ni tar beslutet. För att ge er lite hjälp kan jag nämna de mest uppenbara riskerna som jag ser med en hobbyfotograf:

 • Inte samma tekniska kvalité på bilderna
 • Större risk om utrustningen går sönder (ett proffs har alltid reserv med)
 • Hobbyfotografen vet inte hur man tar de allra bästa bilderna

Ni kanske tycker att jag är lite konstig som skriver om det här och framställer hobbyfotografen som ett tänkbart alternativ? Jag känner bara att jag vill bidra till debatten för jag tycker den behöver nyanseras lite. Självklart skulle jag blil jätteglad om ni ger mig förtroendet att föreviga ert bröllop men valet är bara ert och man ska inte behöva skämmas för att budgeten är begränsad.

Läs gärna min artikel att välja bröllopsfotograf där jag behandlar ämnet ännu mer. Där går jag djupare i min analys om för- och nackdelar med proffset respektive hobbyfotografen samt ger en del tips på vad man ska tänka på när man ska välja en fotograf.

Jag måste såklart passa på att tala lite om mig själv här också. ;-) Mina priser är anpassade till de par som inte har hur mycket pengar som helst för bröllopbilderna. Jag kan hålla låga priser eftersom jag har ett annat jobb också, där jag drar in till brödfödan. Kolla mina priser för bröllopsfoton eller klicka nedan för att kontakta mig direkt.

Lycka till med bröllopet!

Kontakta mig


 • Kolla in mina bröllopsfoton!


  Till portfolion
 • "När vi tittar på alla foton igen så kan vi riktigt känna hur det var den där sagolika dagen på slottet när vi blev man och hustru och vi kunde inte vara gladare över att vi valde just DIG att följa våra steg och föreviga vår dag! TACK igen!"

  Ulrika och Jonas

 • Ur portfolion

  Jessica och Manne

  Jessica och Manne Jessica och Manne

  Blixtar och dunder och lite regn på det. Ingredienser för ett perfekt bröllop med Jessica och Manne.

  Nashmil och Milad

  Nashmil och Milad Nashmil och Milad

  Färger, musik, dans och gränslös glädje. Nashmil och Milads bröllop är något alldeles etxra

  Gunda-Marie och Hans

  Gunda-Marie och Hans Gunda-Marie och Hans

  Ett bröllop i Norge med fina Gunda-Marie och Hans. Ett vinterbröllop som blir väldigt svårt att överträffa.

  Syrianskt bröllop

  Syrianskt bröllop Syrianskt bröllop

  En sprudlande glädjekavalkad kan man sammanfatta detta syrianska bröllop som ägde rum i Stockholm.

  Ulrika och Jonas

  Ulrika och Jonas Ulrika och Jonas

  När Ulrika och Jonas gifte sig så gick de "all in" med det mesta. Det blev ett sagolikt bröllop på slottet.

  Linda och Andreas

  Linda och Andreas Linda och Andreas

  Anrika Waxholms hotell och den lilla ön, Badholmen, samt ett brudpar i form av Linda och Andreas som ska gifta sig.

  Azar och Pedram

  Azar och Pedram Azar och Pedram

  Ett eldorado i glädje och känslor. Ett eldorado i färger och människor från fjärran kulturer. Detta är Azar och Pedram.

  Previous Next
 • Senaste bloginläggen