Fotoprylar

Tjackat ett Canon 50mm f/1.2 L USM

By 9 april, 2012 No Comments

Om du läste mitt tidigare inlägg där jag kungör att jag köpt ett Canon EOS 5d Mark III så vet du att jag hade tagit på mig spenderarbrallorna. Och vet du vad, jag fick inte av mig dem så nu är det dags att hala fram kreditkortet igen. Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta och det är med en skräckblandad förtjusning som jag sitter hemma och väntar på min nya lilla älskling.

Skräcken består delvis i att det bor en liten snåljåp inom mig men framför allt för att jag inte riktigt har klurat ut hur jag ska följa upp den tidigare förklaringsteatern som jag spelade upp för frun helt nyligen. Efter många om och men så fick hon klart för sig att en bröllopsfotograf helt enkelt inte kan klara sig utan den kameran.

Den gången gick det i och för sig bättre än befarat men jag har svårt att se att hon kommer kasta sig runt min hals den här gången och säga: ”Åh, älskling. Äntligen köper du ett Canon 50 mm f/1.2 L USM för sexton tusen spänn. Vad glad jag blir!” Nej, det blir bara händerna som hon lägger runt halsen, i ett grepp som aldrig släpper taget.

Canon 50mm f/1.2 l USM

Den här gången får det nog bli en vanlig toklögn. Eller ännu bättre – jag säger ingenting överhuvudtaget. Det är ju inte så att hon har koll på vad jag har för prylar i min stora fotoryggsäck. För henne ser säkert alla prylar likadana ut. Skulle hon få ögonen på mitt företags kontoutdrag någon gång så får vi hoppas att hon glömt att jag köpte kamerahuset tidigare. Känns som jag har en plan. Fast jag känner att planen suger hårt…

Hur som helst – Det här objektivet är en riktigt vass glugg som jag borde köpt för länge sen. Den har en största bländaröppning på hela 1.2 vilket ger fina möjligheter att plåta bröllop i t.ex. en mörk kyrka för att inte tala om den vackra ”bokeh” som uppstår. Bokeh kan förklaras som en suddig bakgrund som uppstår om man plåtar med stor bländare. I kombination med ISO-prestandan hos EOS 5d Mark III så utgör de båda en magisk duo. Kommer kunna fotografera bröllop i en potatiskällare under pågående strömavbrott. För att inte tala om vilka blickar jag kommer få från alla tjejer :-P

Jag är lycklig!

Leave a Reply