Fotoprylar

Shoppat en Canon EOS 5d Mark III

By 5 april, 2012 No Comments

Efter lite velande fram och tillbaka har jag till sist bestämt mig för att slå till. Och det med råge. Fotografi är en ”prylsport”, helt klart. Vill man så kan man spendera hur mycket pengar som helst och det blir nästan som ett gift när man väl gett sig in i leken. Ungefär som en knarkmissbrukare fast trippen varar lite längre (min egen spekulation).

Den här gången måste jag erkänna att det brände till extra mycket i plånboken för nu har det blivit dags för ännu ett nytt kamerahus. Canons nya flaggskepp EOS 5d Mark III. Skulle något förenklat kunna beskrivas som en hybrid mellan den populära föregångaren, EOS 5d Mark II, och en modell som heter EOS 7d, där man plockat russinen ur båda kakorna. Jag ger mig inte in på att redogöra för några tekniska detaljer men kolla gärna själv så får du se (länk längre ner på sidan). Jag kan i alla fall konstatera att det är ett bra kamerahus som kommer ligga i många bröllopsfotografers kameraväskor, inklusive min egen.

Det jag kommer ha mest nytta av är prestandan relaterat till ISO-värdena. Det innebär att jag kommer kunna ta ännu bättre bilder under mörka förhållanden t.ex. i mörka kyrkor under ett vinterbröllop, bröllopsmiddagar i lokaler som inte har så många fönster osv.

Canon EOS 5d

Här kan du läsa om EOS 5d Mark III

Ps. Säg inget till min fru

Leave a Reply