Fotoprylar

Saker som jag vill ha – Del 2

By 24 april, 2011 No Comments

Påsklov och jag är fortfarande mätt efter frossandet igår. Och lätt frossa är just vad jag får när jag tänker på det nya objektivet Sigma APO 50-150mm F2.8 EX DC OS HSM. Eftersom det inte är ute i butik ännu så har jag inte hunnit känna på det.

Läste om objektivet när i den brittiska fototidningen som jag köpte inför flygresan ner till Teneriffa för några veckor sedan. Har gått och funderat på några andra gluggar i kategorin telezoomar men inget passar så bra in på mina önskemål som detta. Har iofs bara läst specifikationerna hittills men jag har en känsla av att det kommer bli ett riktigt vasst objektiv. Med brännvidd på 50-150mm så passar det perfekt för porträttfoton, både på nära håll och på lite avstånd. Kan vara bra att kunna stå en bit ifrån när man ska plåta människor speciellt på bröllop när det kan vara förenat med diverse praktiska problem att komma nära inpå.

Eftersom min sensor är av typen APS-C så innebär det, lite förenklat, att brännvidden multipliceras med 1,6. Det betyder att den verkliga brännvidden blir 80-240mm. Detta motsvarar ett 70-200mm-objektiv om man har en kamera med fullformatssensor.

Nu återstår bara att invänta releasen så får jag känna och, inte minst, se vad det kommer att kosta.

Leave a Reply