Ylva från Sverige och Colin från Irland, bor tillsammans i London men när det blev dags för bröllop så fick det bli Stockholm. Och ska man gifta sig i Stockholm så finns det inte många finare platser än Rosendals Wärdshus som ligger ute på vackra Djurgården. Ett bröllop på Rosendals Värdshus innebär en vigsel ute i det gröna. OM DET INTE REGNAR! Och regn var det gott den här dagen. Eller, som den svenska sommaren har varit i år: ena stunden soligt och varmt och i nästa sekund regn och kyligt.

Genom fönstret på hotell Diplomat, där Ylva och tärnorna förberedda sig, kunde man se horder av stockholmare och hitresta turister flanerandes längs den soldränkta kajen vid Strandvägen. Och så kom renget och vips så var det tomt där nere och plötsligt så kändes det inte helt självklart att vigas ute i det gröna. Jag kunde höra hur Ylva och Colin dividerade fram och tillbaka över telefonen – ska vigseln vara inne eller ute? Hur ser himlen ut? Vad gör vi om det kommer en dusch mitt under vigseln?

Det blev ute, och vi hade tur – regnet tog paus. I alla fall en stund under själva vigseln. Tack för det!

Det här bröllopet kommer jag komma ihåg länge, först och främst fför Ylva och Colins varma och generösa sätt. Och sedan deras familjer, tärnor och marskalker, vänner och proffsiga toastmasters som eldade på festen (Bra jobbat, tjejer!). Det var ett sånt där bröllop där man står en flinar i ett hörn med kamerorna hängandes över axlarna.

Ylva och Colin, tusen tack för att jag fick förtroendet att plåta ert bröllop. Jag är så tacksam. Här är min berättelse.

(Bildspelet berättas bäst i helskärm och HD, 1080p)