bröllopsfotografering

Utveckling och förändringar inför 2013

By 1 januari, 2013 No Comments

När jag tittar tillbaka på 2012 så finns det många roliga och speciella minnen som kommer till mig. Trots att de flesta bröllopen kan verka likartade så finns det ändå många saker som som skiljer dem åt, inte minst människorna som som jag stött på. Alla dessa minnen, människor och situationer bidrar till en evig inlärningsprocess. Allt som händer lagras, mer eller mindre, som ettor och nollor i min hjärna beroende på vilken effekt de haft på mitt utövande som bröllopsfotograf. Det är en evig ström av feedback, uttalad samt icke uttalad, som jag tar in och bearbetar och som gör att jag anpassar mitt beteende i de olika situationerna.

Jag har fått både beröm och konstruktiv feedback och jag måste säga att även om det kan svida så är det den konstruktiva feedbacken som jag lär mig mest av

Viss feedback passerar förbi medan annan feedback får mer fäste inom mig. Jag har fått både beröm och konstruktiv feedback och jag måste säga att även om det kan svida så är det den konstruktiva feedbacken som jag lär mig mest av. Ett gott tecken är att jag inte fått så mycket av den varan men jag är ändå tacksam för det lilla jag får. Att inte få någon feedback alls är bara ett tecken på att ingen vågar säga något.

bröllopsfotograf

Foto: Jonas Olsson

Jag har fått vara med om många, många fantastiska stunder i år och jag slås gång på gång av vilken otrolig förmån det är att få vara med alla brudpar på deras stora dag. När jag tänker på det så kan jag ibland tycka att det är lite märkligt att folk låter mig vara med så nära under deras bröllopsdag utan att vi ens känner varandra. Med det sagt vill jag tacka alla er som haft det förtroendet för mig i år. Det har varit många intressanta och underhållande resor ni tagit mig med på.

Jag håller på att upprätta en lista på saker som jag vill förändra och göra ännu bättre för att hela tiden utmana mig själv så att jag inte stannar upp i min utveckling. Det kan handla om saker som har med mitt sätt att fotografera att göra eller hur jag ska leverera mina bilder. Kanske behöver jag se över min kommunikation; hemsidan, avtalen, sättet jag instruerar människor som jag plåtar osv. Vissa saker kommer ni kanske inte märka av medan andra saker blir mer påtagliga.

Att fota bröllop innebär inte bara jobb på lördagar utan det är framför allt massor att göra både för och efter själva bröllopsdagen. Möten, diverse pappersexcercis, resor, bildleveranser och inte minst många, många timmar av bildredigering innan alla bilder dimper ner i era brevlådor. För att kunna leverera ännu bättre bröllopsbilder har jag bestämt mig för att dra ner något på antalet fotouppdrag under 2013. Det är lätt att ta tacka ja till allt när ni ringer och frågar om jag kan hjälpa er med era bilder. Det är ju så roligt och jag vill så gärna hjälpa till när ni frågar. Men, med facit i handen efter år 2012, så känner jag att jag kommer prestera ännu bättre med något färre uppdrag under 2013. Mindre kvantitet – mer kvalité.

Här kan ni för övrigt kika på några bröllopsbilder från år 2012.

Leave a Reply