bröllopsfotografering

Två måsten för bra bröllopsbilder

By 4 mars, 2015 No Comments

Idag hade jag ett möte med ett brudpar som förhoppningsvis kommer boka mig som bröllopsfotograf. Som vanligt så pratade vi om ditten och datten, om deras bröllopsplaner, om hur jag jobbar och vad de ska förvänta sig av mig om jag ska plåta. Ett helt vanligt bröllopsmöte med andra ord.

Jag kommer in på ljusets betydelse och varför en stark sol i slutet på juni faktiskt inte är ett bra ljus trots att många tror att så är fallet. Jag berättar också om varför jag är ute efter att fånga känslorna på bilderna och då hör jag mig själv säga att ett bra ljus och känslor som syns är det absolut viktigaste för att få bra bilder och även om detta inte är någon nyhet så blev det så tydligt för mig just där. Det handlar inte om att brudparet och gästerna måste se ut som fotomodeller utan det är huruvida känslorna kommer fram, eller inte, som gör att en bild extra intressant. Det i samband med ett bra ljus är, enligt mig, det i särklass viktigaste för att jag ska få bästa tänkbara förutsättningar.

Bröllopsbilder med känslor

Ok, så vad är ”bra ljus” då undrar ni. Återigen; bra ljus är inte detsamma som mycket ljus. Mycket ljus kan också vara bra ljus men även en väldigt mörk miljö med en ynka liten ljuskälla kan också vara ett bra ljus. Det handlar om hur ljuset faller in på motivet och vilken temperatur ljuset har – om det är kallt eller varmt och att det inte är blandade ljustemperaturer på en och samma plats. Om jag får välja tre olika typer av ljus så väljer jag regntunga moln (inget regn dock), en lågt stående sol (tex kvällssol) och ett mörkt rum där dagsljuset hittar in genom ett mycket begränsat insläpp, tex en dörrspringa eller ett fönster.

Så om ni levererar de där känslorna så lovar jag att göra mitt bästa för att söka upp bästa möjliga ljus. Deal? Bra! :-)

Leave a Reply