bröllopsfotografering

Tight budget för ditt bröllop?

By 12 februari, 2013 No Comments

Alla bröllop är unika; gästerna, era kläder, maten på borden, lokalen, talen och känslorna. Jag har varit med på många olika bröllop och även om många bröllop har mycket gemensamt så finns det alltid saker som gör varje bröllop unikt.

En sak som är gemensam för alla bröllop som jag plåtat, är att de kostat mycket pengar. Vissa har t o m kostat otroligt mycket pengar. Det är främst två faktorer som styr hur mycket ett bröllop ska kosta; hur mycket pengar du har samt hur mycket du vill spendera. Rocket science – eller hur! :-)

Häromkvällen, när barnen paxat fjärrkontrollen till TV:n, så satt jag och slösurfade lite och hamnade så småningom i DN:s artkel om hur man får mer bröllop för pengarna. Det är förvisso inga magiska trick på hur du förvandlar ditt superdyra bröllop till att det blir nästan gratis utan redogör för några saker som du kan tänka på för att få pengarna att räcka lite längre. T.ex. föreslår artikelförfattaren att man kan köpa begagnade kläder, utnyttja butikernas reor och att vara ute i god tid. Det sista gäller inte minst för bröllopsfotografer då jag själv vet hur många förfrågningar som jag tackar nej till när man närmar sig vår och sommar. Detta gäller inte minst festlokal och kyrka också.

Artikeln tipsar om olika saker som man kan göra själv för att spara pengar. Tänk dock på att det kan bli väldigt mycket jobb om man väljer att göra mycket själv och då kan det vara smart att be kompisar och släkt att hjälpa till.

Som avslutning skriver artikelförfattaren att det finns två saker som man inte ska snåla in på eftersom det är minnen som man bär med sig hela livet. Kan ni gissa vad det är? Ringarna och bröllopsbilderna. Jag vet, jag är själv bröllopsfotograf och får kanske anses vara jävig i frågan, men det säger sig själv. – Vill man riktigt fina bröllopsfoton så får man se till ha någon som kan fixa det. Här är förmodligen en kompis eller släkting inte rätt person för uppdraget. Det är enormt ansvar ni lägger på den personen och blir bilderna dåliga så får ni ingen ny chans.

Tänkvärt

Leave a Reply