bröllopsfotografering

Mia och Mats bröllopsfotografering

By 22 maj, 2012 No Comments

Får nog stryka skjortan så den blir extra slät idag. Mina svarta Adidas-sneakers ska få sig en extra putsning och jag kanske till och med låter kammen ta ett par vändor i kalufsen när jag står framför spegeln efter duschen. Försöker i och för sig alltid se lite proper ut när det är dags för bröllop men just idag så ska jag åka hem till Kungen. Eller, vi ska åtminstone låna hans kyrka en stund.

Dagens bröllop äger rum i Drottningholms Kapell, alltså hemma hos Kungen och Drottningen. Det är en liten kyrka där bänkraderna är placerade som en cirkel och där altaret är en del i samma cirkel. Lite annorlunda lösning och inte helt optimal för en bröllopsfotograf. Dels är det ganska få fönster vilket gör att det blir lite mörkt, framförallt på årets mörka årstider, och dels finns det ingen plats för mig att stå så att jag kan fotografera brudparet framifrån utan bilderna får tas bakifrån, eller snett bakifrån. Det blir självklart bilder även så men det blir ofta fina bilder om man kan fånga brudparets ansiktsuttryck där framme

Idag är det Mia och Mats som ska ingå evigt förbund. Dessa båda själar bor, liksom herr och fru kungapar, på Ekerö, utanför Stockholm. Här bor för övrigt mina svärföräldrar också så det känns nästan som man åker hem till släktens grannar och plåtar. Hmmm… Det borde ju innebära att jag nästan är släkt med Kungen också. Eller?

Mia och Mats bröllopsbilder

Det här är en av få dagar då det regnar när jag ska fotografera ett bröllop. Som tur är så händer det inte ofta men när det händer är det viktigt att man har en B-plan. Nu var det dock så att vår B-plan sprack så jag fick fixa en snabb C-plan.

Det här är en av få dagar då det regnar när jag ska fotografera ett bröllop. Som tur är så händer det inte ofta men när det händer är det viktigt att man har en B-plan. Nu var det dock så att vår B-plan sprack så jag fick fixa en snabb C-plan. Med en mix av tur och skicklighet lyckades jag fixa ett hotellrum där vi kunde vara för att plåta lite porträtt innan vigseln. Sagt och gjort – på utsatt tid kommer Mia och Mats glidande i en fet Rolls Royce med bestman och tärna. På himlen rusar en massa blöta moln omkring men just i detta ögonblick är det uppehåll så vi kör igång utomhus på en gång. Vi lyckas få till några utomhusbilder innan det är dags för regn igen. En timme senare har vi även plåtat inne i hotellrummet och det är dags att hoppa in i Rollsen för avfärd hem till Kungen.

Mia och Mats bröllopsbilder

Vigselakten rullar på som vanligt med en präst som babblar lite och en tjej som drar av ett par sångnummer. Det hela är över på trekvart och sen drar hela sällskapet vidare till Alvik för middag och fest. Vad som händer där är ungfär det vanliga. En massa god mat, trevliga människor, ett lyckligt brudpar och en bröllopsfotograf som ålar omkring mellan stolarna och tar bilder.

Mia och Mats,
Tack för att jag fick vara med idag. Jag önskar er lycka till, som man och hustru, och jag hoppas att ni får en härlig motorcykelsommar.

Här kan kolla på brudparet.

Leave a Reply