Meteorologi – hur svårt ska det vara??

Meteorologi – hur svårt ska det vara??

Oct 29, 2012
2 Kommentarer

Ni som brukar läsa det jag skriver här har säkert lagt märke till att jag inte har mycket till övers för våra svenska meteorologer. Jag menar, hur många gånger har de inte lovat vackert helgväder i början på veckan för att sedan, på lördagskvällen, i retrospekt kunnat konstatera att regnet stått som spön i backen hela dagen. Eller åtminstone när en viss bröllopsfotograf Fredric Sannebro ska plåta sina brudpar på en vacker sommaräng. Sjukt irriterande att inte kunna lita på att folk gör sitt jobb. Hur skulle det se ut om jag lovar mina brudpar att jag ska plåta deras vigsel kl 15:00 på lördag men sen, när det är dags, så bestämmer jag mig för att dyka upp kl halv åtta på kvällen. Eller nej, förresten; jag dyker inte upp alls. Jag kände mig lite seg och så var det en hyfsat bra film på 3:an som jag kunde tänka mig att titta på.

Sjukt irriterande att inte kunna lita på att folk gör sitt jobb. Hur skulle det se ut om jag lovar mina brudpar att jag ska plåta deras vigsel kl 15:00 på lördag men sen, när det är dags, så bestämmer jag mig för att dyka upp kl halv åtta på kvällen.

Matilda och Martin - bröllopfotograf på Karlbergs slott

Kräver jag för mycket när jag förväntar mig att de håller vad de lovar i början på veckan? Fattar ni hur många brudpar som varit förtvivlade i år?? Är det för mycket begärt att be om lite sol på lördagar? Är det för mycket begärt att ni sköter ert jobb? Hur svårt ska det vara??? Om jag var meteorolog så skulle jag skämmas – som fan. Skulle så gärna vilja ta ett snack med en av de där nissarna står och viftar lite vid väderkartan och allvarligt fråga dem om de överhuvudtaget är någon idé med att ha väderprognoser. Lägg ner hela skiten och berätta om något ni begriper er på istället. Shit vilken utskällning det skulle bli om jag fick tag på någon av dem. Lika bra att det inte blir av.

Matilda och Martin - bröllopfotograf på Karlbergs slott

Matilda är nog så nära en ängel man kan komma. Liten och nätt, blond och genomgod som få
Den här dagen var det dags för vackra Matilda och gifta sig med sin snygg-hunk, Martin. Matilda är nog så nära en ängel man kan komma. Liten och nätt, blond och genomgod som få. Att hon dessutom jobbar på ett barnsjukhus försämrar ju inte imagen direkt. Ni hör – helt enkelt en ängel av högsta rang.

Matilda och Martin hade bestämt sig för att ha med mig hela dagen vilket idag resulterade i 13 timmars plåtande för min del. Jobbigt? Jo, vars – det är en lång och ansträngande dag utan speciellt många pauser. Kul? Skojar du?? Det är otroligt roligt att få vara med i alla förberedelser; när Matilda fixar frillan, blir sminkad och till sist krånglar sig in i den snövita klänningen som till sist snörs åt på ett sätt som för tankarna till en film där en galning tvingas in i en tvångströja. Enda skillnaden är att Matilda gillar den ganska omilda behandlingen.

Matilda och Martin - bröllopfotograf på Karlbergs slott

När klänningen är på packar så jag ner mina kameror och beger mig till Martin som befinner sig hemma i parets lägenhet. Martin är där med sin bäste vän, Janne. Det märks tydligt att det här är riktiga polare. Fråga mig inte hur det märks – det bara gör det. Jag tycker iofs att det är lite fusk i deras fall för att ärligt talat tror jag att vem som helst skulle kunna bli bästis med både Martin och hans bestman, Janne. När Martin öppnar dörren strömmar toner ut i trapphuset och jag piggnar till på en sekund. Martin spelar Toto på Spotify! Killen har smak, inte bara för tjejer utan även för musik. Toto är mitt favvoband sedan urminnes tider och jag har tappat räkningen på alla live-konserter som jag varit på. Jag vet, hippfaktorn är extremt låg, för att inte säga obefintlig, men ingen normalbegåvad människa kan förneka att de skapat en och annan dänga.

När Martin öppnar dörren strömmar toner ut i trapphuset och jag piggnar till på en sekund. Martin spelar Toto på Spotify! Killen har smak, inte bara för tjejer utan även för musik.

Matilda och Martin - bröllopfotograf på Karlbergs slott

Sa jag förresten att det regnade den här dagen? Snart behövs väl inte det för det är snarare en regel än ett undantag i år. Detta trots att en meteorolog som jag är bekant med personligen sa att det skulle “komma upp lite torrare luft till helgen”. Ja, tjena! – luften var ungefär lika torr som han själv var frampå småtimmarna, senare på festen.

Vädret till trots – denna dag blev en otroligt lyckad dag. Bröllopet ägde rum i vackra Karlbergs slott som för övrigt var platsen där vi genomförde vår pre shoot och vi fick låna slottet för porträttbilderna när regnet hindrade oss från att vara ute. Eller jo, vi trotsade faktiskt regnet en liten stund och tog några bilder ute.

Matilda och Martin - bröllopfotograf på Karlbergs slott

Hela dagen och kvällen gick i glädjens tecken och det var länge sen jag skrattade och grät så mycket under samma dag (jag är grym på att snyfta i smyg, så att det inte märks)

Matilda och Martin,
Från botten av mitt bröllopsfotografshjärta; tusen tack! Detta bröllop glömmer jag inte i första taget. Här är er dag i bilder.

PS. Nämnde jag att Martin jobbar som meteorolog??


Kommentarer:

 1. Vilken underbart fin berättelse Fredric! Martin och jag önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År!

  • …och jag önskar er detsamma! :-)

Säg hej!
Om författaren

Fredric

Fredric

Fotograf och grundare av FotaBröllop.se
 • Kolla in mina bröllopsfoton!


  Till portfolion
 • "När vi tittar på alla foton igen så kan vi riktigt känna hur det var den där sagolika dagen på slottet när vi blev man och hustru och vi kunde inte vara gladare över att vi valde just DIG att följa våra steg och föreviga vår dag! TACK igen!"

  Ulrika och Jonas

 • Ur portfolion

  Jessica och Manne

  Jessica och Manne Jessica och Manne

  Blixtar och dunder och lite regn på det. Ingredienser för ett perfekt bröllop med Jessica och Manne.

  Nashmil och Milad

  Nashmil och Milad Nashmil och Milad

  Färger, musik, dans och gränslös glädje. Nashmil och Milads bröllop är något alldeles etxra

  Gunda-Marie och Hans

  Gunda-Marie och Hans Gunda-Marie och Hans

  Ett bröllop i Norge med fina Gunda-Marie och Hans. Ett vinterbröllop som blir väldigt svårt att överträffa.

  Syrianskt bröllop

  Syrianskt bröllop Syrianskt bröllop

  En sprudlande glädjekavalkad kan man sammanfatta detta syrianska bröllop som ägde rum i Stockholm.

  Ulrika och Jonas

  Ulrika och Jonas Ulrika och Jonas

  När Ulrika och Jonas gifte sig så gick de "all in" med det mesta. Det blev ett sagolikt bröllop på slottet.

  Linda och Andreas

  Linda och Andreas Linda och Andreas

  Anrika Waxholms hotell och den lilla ön, Badholmen, samt ett brudpar i form av Linda och Andreas som ska gifta sig.

  Azar och Pedram

  Azar och Pedram Azar och Pedram

  Ett eldorado i glädje och känslor. Ett eldorado i färger och människor från fjärran kulturer. Detta är Azar och Pedram.

  Previous Next
 • Senaste bloginläggen