Med undantag för några utlandssäsonger för en stor researrangör så har jag levt hela mitt liv i trakterna kring Stockholm. Jag är så van vid allt det fina som Stockholm har att erbjuda så att jag har blivit blind för allt det som hitresta turister tar del av. Skärgården som letar sig in hela vägen till centrala Stockholm, Djurgården med allt som det har att erbjuda, Södermalm med sina fina restauranger, caféer och butiker för att nämna några pärlor. Det som kanske är allra mest populärt för turister är gränderna i Gamla Stan. Jag vet inte varför jag så sällan hittar dit. Är det för att det inte erbjuder de butiker som jag vanligen besöker? Är det för att de trånga gränderna känns för trånga? Eller är det för att det är för många människor som vandrar omkring? När jag tänker efter så är jag mest här i samband med något bröllop och då är jag så upptagen med att fotografera så att jag inte kan ta in allt det fina som finns i denna anrika stadsdel.

För Jessica och Carl blev valet att gifta sig i Gamla Stan naturligt eftersom de bor där. Mitt i denna lilla ministad som nästan känns overklig för att den är så vacker. Här finns flera olika kyrkor och en av de största är Tyska Kyrkan. Jag har aldrig fotograferat bröllop i Tyska Kyrkan förut så för mig blev det här en ny erfarenhet. Jag känner inte till historien om denna kyrka och varför den heter Tyska Kyrkan men jag kunde konstatera att det fanns en hel del tyska inslag tex i form av skyltar med tysk text och så en lättsam och supertrevlig präst som vigde Jessica och Carl med en tysk accent.

Efter vigseln så gick alla gäster i ett fackeltåg på kullerstenarna bort till grannön, Riddarholmen. På Riddarholmen finns bland annat Gamla Riksarkivet som numera mestadels används för bröllop och andra festligheter. Jag blev positivt överraskad av att en lokal med ett så trist namn som Gamla Riksarkivet visade sig vara så fint. Jag menar, man får ju torrhosta bara av att uttala namnet. Men för de som letar efter en riktigt fin lokal för bröllop så kan jag varmt rekommendera Gamla Riksarkivet (host, host).

När jag plåtar bröllop så får jag förmånen att träffa en massa härliga människor; brudparet, familjemedlemmar, släktingar, grannar och barndomsvänner. Alla har de sin unika koppling till brudparet och sin unika berättelse att dela med sig av. Det är så kul att komma några av dessa personer nära under de 12 timmar som jag plåtar. Jessica och Carl, ni verkar så supersnälla och omtänksamma och likaså de som jag fick träffa under er dag. Såååå lyxigt att få vara med!

Finaste Jessica och Carl,
Jag vill rikta ett stort tack till er för att jag fick vara med på ert bröllop. Det var skitkallt ute men inombords var det desto varmare.
Här är min berättelse