bröllopsfotografering

Högtryck i fotoboksfabriken

By 10 november, 2012 No Comments

Så här års har alla svenska bröllopsfotografer gått i ide. De allra flesta har redan gift sig och framför oss har vi nu en mörk och kall vinter. Det finns förvisso en hel del människor som väljer att gifta sig på vintern. Jag själv ska t.ex. plåta Therese och Gustav när de gifter sig på Skansen i Stockholm. Men den stora majoriteten väljer att gifta sig under den ljusa delen på året. Så vad gör jag så här års då? Tittar på tipsextra och dricker bärs dagarna i ända? Nej, först och främst så har jag ju ett vanligt åtta till fem-jobb att sysselsätta mig med så som de flesta andra vanliga människor. Men på fotofronten då? Plåtar jag något? Nja, inte alls lika mycket som under vår och sommar men nu är det i stället dags för en annan del av jobbet. Fotoböcker. Du vet såna där böcker där det finns bilder i som man kan titta på. Inte fotoalbum där man sätter in foton med klister eller dubbelhäftande tejp. Nej, fotoböcker har bilder tryckta på sidorna som en vanlig bok.

De fotoböcker som jag gör är lite lyxigare än de som man kan hitta på ”vanliga” konsumentlabb. Bilderna trycks på riktigt fotopapper och när man öppnar boken och lägger den på bordet så blir det liksom helt platt vilket gör att bilder som ligger nära själva uppslaget syns bra. Att göra en fotobok med sina bilder är ett väldigt trevligt och uppskattat sätt att visa sina bilder på. Och framför allt blir det av att man tittar på bilderna eftersom det är enkelt att låta boken ligga framme så att släkt och kompisar kan titta i den.

Och nu är jag alltså mitt uppe i den allra intensivaste fotoboksperioden. Många av mina brudpar vill ha en eller flera fotoböcker (bra att ge bort till familj och bestman/tärna) och då återkommer de till mig för att be mig designa dem. Det tar en del tid men oj vad kul det är. Jag får återigen chansen att återuppleva bröllopen. Det är nästan som att återse brudpar, föräldrar, syskon, kompisar och alla andra. Vissa kommer jag ihåg extra mycket av olika anledningar… :-)

Häromdagen kom DHL med ett nytt bokpaket. Det var Emilia och Håvards böcker som kom. De hade beställt 4 st. Om de inte tänkt behålla alla själva så gissar jag att det kommer ligga platta, kvadratiska, och hårda paket under deras föräldrars julgran i år.

Emilila och Håvards fotobok för bröllopsbilder
Emilila och Håvards fotobok för bröllopsbilder
Emilila och Håvards fotobok för bröllopsbilder

Leave a Reply