bröllopsfotografering

Fotograf bröllop Stockholm

By 14 december, 2011 No Comments

Ett år har nästan nått sitt slut. Endast ett bröllop kvar innan det är dags att vända blad. Ska inte trötta ut er med att säga ”åh, vad alla är snälla som anlitat mig som bröllopsfotograf” och ”det har varit så underbart” osv. Den biten har jag redan klarat av i möten med mina kunder.

Att fotografera bröllop är speciellt på många sätt. Det som driver mig är inte pengar eller andra materiella belöningar. Min drivkraft finns i glädjen att få vara med mina brudpar under deras kanske viktigaste dag och hela tiden dokumentera allt som händer runt dem. När jag kopplar in USB-kabeln i datorn och får se bilderna dansa in på skärmen – har jag lyckats fånga det jag siktat in mig på? Att jobba mig igenom bilderna för att plocka fram de jag gillar bäst och låta dem genomgå en gnutta efterbehandling i ett bildbehandlingsprogram. Att publicera dem på hemsidan och slutligen få leverera dem till, förhoppningsvis, glada och nöjda kunder. Det är processen i sin helhet som är det häftiga. Och nästa gång blir det ännu bättre, och bättre…

Att säga att man jobbar som bröllopsfotograf känns fortfarande lite konstigt att uttala. Vet inte vad ni får för associationer men i mitt huvud flashar bilder med Kjell Bergqvist och Björn Starrin förbi. Denna koppling sitter så hårt inristad i min hjärnbark att det krävs en hel hink med Mr Muscle för att tvätta bort. Å andra sidan gör det inte så mycket. Bröllopsfotografen är en riktigt skön film som tål att upprepas, både på tv och i mitt inre.

Vill med dessa ord önska alla en god jul, ett gott slut och gott nytt år! Hoppas ni får ett ännu bättre år 2012. Det ska jag ha.

Bröllopsfotograf i Stockholm

Leave a Reply