bröllopsfotografering

Barnsligt rolig bröllopsfotografering i Stockholm

By 10 mars, 2012 2 Comments

Idag är det dags för ett kärt återseende. Ett kärt återseende i dubbel bemärkelse. För det första ska jag träffa Helén och Michael, och inte minst deras två livfulla små barn, igen. Senast var för ett par månader sen när vi provfotograferade vid Karlbergs slott en gnistrande vinterdag. Idag är det snarare en gnistrande vårdag trots att temperaturen inte riktigt kommit upp till de riktigt sköna nivåerna.

”Kära brudpar…”, ”Tager du…”, ”Jag förklarar er nu man och hustru…”, Puss, puss, blixt, blixt, ner på knä, upp igen, ut ur Ovala Rummet, kramkalas, såpbubblor, champagne (alkoholfri), och sen klart! *Pust*. Det är som SM i 60 meter bröllopsfotografi.

Bröllopsfotografi Stockholm

Dagens andra återseende är Stockholms Stadshus. Denna ståtliga byggnad som pryder Riddarfjärdens strandremsa och som tillsammans med Globen blivit ett signum för Stockholms stadsbild. Står man precis under Stadshusets torn och blickar upp mot dess guldprydda krona så kittlar det under fotsulorna och det känns som om man sugs upp mot toppen. Ni som läst mina tidigare blogginlägg vet att jag var här för ett par veckor sedan och plåtade ett annat bröllop.
Här kan ni kolla på bröllopsbilderna

Det är lätt att känna igen bröllopsfotografier som är tagna i och runt Stadshuset. Det finns ett antal populära fotomiljöer kring Stadshuset och det är inte förvånande att brudparen tex. gillar den lejongula väggen och väldigt gärna vill ha några bilder sittandes på stenbänken vid väggen. Stadshuset är dessutom utmärkt att vara vid om vädrets makter fixat regn någon dag. Det finns nämligen en hel del platser under tak som man kan vara under ifall det regnar.

Bröllopsfotografi Stockholm

En annan fin fotoplats i Stadshuset är inne i garderoben som finns i väntrummet, utanför det ovala rummet. Där finns ett fönster som släpper in dagsljuset och ger fina möjligheter att ta stämningsfulla bilder där fönsterljuset strömmar in och liksom slingrar sig kring de som fotograferas. Idag var dock några taklampor tända och de verkade som om de styrdes från någon central kontroll för det hjälpte inte hur mycket jag än tryckte på strömbrytaren. Fasiken, med glödlampor i taket spricker hela idén med garderobsbilderna så det måste lösas. Sagt och gjort – med hjälp av en klädhängare hade jag och brudgummen skaffat oss en perfekt stege och några varv senare så var alla glödlampor urskruvade. Kära vaktmästare i Stadshuset, jag glömde att skruva tillbaka glödlamporna. Hoppas du inte vet vem det var som orsakade förmörkelsen, men om du vet det så – förlåt mig. Det var för en god sak.
Här kan ni kolla på bröllopsbilderna

Bröllopsfotografi Stockholm

Efter porträtten blev det dags att bege sig upp mot Ovala Rummet där själva vigselakten äger rum. Det var bara ett par veckor sedan som jag var här så jag var väl medveten om hur himla fort det går därinne. ”Kära brudpar…”, ”Tager du…”, ”Jag förklarar er nu man och hustru…”, Puss, puss, blixt, blixt, ner på knä, upp igen, ut ur Ovala Rummet, kramkalas, såpbubblor, champagne (alkoholfri), och sen klart! *Pust*. Det är som SM i 60 meter bröllopsfotografi.

Jag är väldigt glad att kunna presentera detta fina brudpar tillsammans med sina barn.

Helén och Michael, tusen tack för vår trevliga stund tillsammans. Jag önskar er all lycka i framtiden! Hoppas ni har det bra i Thailand.

Här kan ni kolla på bröllopsbilderna.

Join the discussion 2 Comments

  • Helen skriver:

    Tusen tack själv Fredric för superfina bilder! Vi har det bra i Thailand, väldigt varmt och soligt och Bangkok va en annorlunda stad som vi lämnade med en ny stor resväska och 27 kg tyngre packning:)

Leave a Reply