Camilla och Andreas bor i Norge. Deras familjer bor också i Norge. Och deras kompisar också för den delen. Faktum är att ingen som var på bröllopet bor i Sverige förutom jag och personalen på Berns salonger. Camilla och Andreas tycker helt enkelt väldigt, väldigt mycket om Stockholm och då fick gästerna helt enkelt packa väskan och åka hit. Och det gjorde de. Det kändes som om Stockholm invaderades av norrmän när alla gästerna promenerade ner från Hedvig Eleonora kyrka till Berns salonger, nere vid Nybroplan.

Lagom till att alla klivit innanför dörrarna på Berns så invaderades huvudstaden även av regnet. Himlen öppnade sina dammluckor på vid gavel och regnet forsade ner precis när vi hade tänkt att fotografera porträtten i Berzelii park och längs Strandvägen. Men det gör inte så mycket när man har tillgång till en av Stockholms vackraste inomhusmiljöer.

Det här var första gången som jag fotograferade bröllop på Berns och första gången som jag fotade bröllop med 100 % norrmän (Hoppas verkligen att jag får chansen att göra det igen). Talen gjorde att jag hade träningsvärk i magen i flera dagar efteråt och när Cecilia Vennersten dök upp sjöng så måste jag erkänna att jag fällde en eller att par tårar. Fast det var det nog ingen som märkte…

Camilla och Andreas (och vovven, Nils), vad kul jag hade med er. Och ni verkar vara så snälla. Tack för att jag fick förtroendet att vara er bröllopsfotograf.
Här är min berättelse
(Klicka gärna på ”HD” och välj 1080p för bästa bildkvalité)

Join the discussion One Comment