bröllopsfotografering

Bröllopsfotografering 2012 och totalt mörker

By 1 februari, 2012 No Comments

Januari. Det är mörkt. Snön har kommit till Stockholm och den här gången ligger den faktiskt kvar. I helgen bär det av till Kungsberget. Äntligen ska mina nya lagg få bekänna färg.

Så här års är det på sätt och vis väldigt lite att göra som bröllopsfotograf. Efterfrågan på mina tjänster är i princip obefintlig. Nästa bröllopsfotografering är i Stockholm om knappt två veckor. Man kan lugnt säga att det är lågsäsong. Å andra sidan är det hysteriskt mycket att göra. Jag blir fullkomligt överöst av förfrågningar för säsongen 2012 och nu är det bara ett fåtal lördagar kvar under perioden maj-sep. Såklart otroligt skoj att så många hör av sig men det är också lite tråkigt att tacka nej till så många då deras datum redan är uppbokade. Tänk om ni kunde börja gifta er på tisdagar eller torsdagar istället för bara lördagar. Jag skulle inte behöva tacka nej till någon.

Jag ser två kategorier av människor som hör av sig. De som friat under nyårshelgen och de som bestämt att deras bröllop ska börja planeras efter nyår. Som vanligt är det 99% tjejer som hör av sig vilket i sig är lite komiskt.

Eftersom jag varit tvungen att lägga mycket tid på att prata med kunder och administrera diverse papperslappar så har jag inte hunnit med att skriva något om den senaste bröllopsfotograferingen. Jag vet, det är bara en fråga om prioriteringar och jag har helt enkelt valt att lägga tiden på boka nya jobb.

Den 17:e december åkte jag iväg till Djursholm för att fotografera Lisen och Carl-Henrik som skulle gifta sig i Djursholms kapell med efterföljande fest på Djursholms slott. Fotograferingen började med att jag var med brudparet när de, tillsammans med tärnor och bestman förberedde sig i vackra Villa Pauli där en god lunch intogs (tack så mycket!!) och där hela sällskapet tog på sina högtidskläder. Ett mycket trevligt sätt att starta dagen och ladda upp inför vigsel och fest. Såväl Villa Pauli, Djursholms kapell och Djursholms slott bjuder på fantastiskt fina miljöer som är perfekta för bröllopsbilder så allt var upplagt för en ”promenadseger”. Men!!! Vädret! Vad var det för väder??

Jag blir fullkomligt överöst av förfrågningar för säsongen 2012 och nu är det bara ett fåtal lördagar kvar under perioden maj-sep

Som fotograf gillar jag ljus, naturligt ljus, och det är normalt ganska gott om ljus på dagen, även i december. Men idag. Shit! Vädret var så urkass så jag blir mörkrädd när jag tänker tillbaka på det. Mörkrädd i ordets rätta bemärkelse för ljus fanns inte överhuvudtaget. Himlen var genomtjock och från de mörka molnen vräkte det ner en obehaglig blandning av sliskig snö och regn. Och till det lägger vi en iskall snålblåst som fick varenda kotte att hålla sig inomhus. Sen är det ju inte så att den 17/12 är årets ljusaste dag även vid klar himmel. Helt klart läge att reklamera ljuset den 17:e december 2011.

Så, vad gör man när det inte finns något ljus? Jo, man fotar i alla fall.
@Lisen och Carl-Henrik: Jag vet att ni hade en skön smekmånad, långt borta från slasket. Tack för att jag fick vara med er och ett stort lycka till med allt!

Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm
Bröllop i Djursholm

Leave a Reply