En dag i början på juni. Försommaren visar sig från sin allra bästa sida, åtminstone om man gillar sol och värme. Tryckande värme. Gräsmattan ute på Sturehovs slott dallrade när solen öste på med fullt kraft. Som tur är så är gamla slott oftast byggda med tjocka stenväggar som ger skön svalka så det blev många beök inne på slottet den här dagen.

Sturehovs slott har kungliga aningar och här bjöd Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på lunch dagen innan de gifte sig – flott värre med andra ord. Jag har fotograferat bröllop i ett antal olika slott men inget som har varit så välskött som Sturehovs slott. Och har man tur med vädret, som Linneá och Hannes hade, så erjuder den enorma slottsträdgården härliga möjligheter att vistas utomhus.

Att både Hannes och Linnéa har musiken som ett gemensamt intresse rådde det ingen tvekan om, inte heller bland alla gäster. Jag har aldrig hört ett så skönsjungande sällskap där allsångerna vid middagen framfördes i klockren stämsång.

Brudparets egna ord om dagen:

Jag och Hannes har många starka minnen från bröllopet. Hannes tyckte det var starkt att vänta på att få se mig för första gången och att få gå in i kyrkan. Gemensamt tyckte vi att det var så fint att ÄNTLIGEN få gifta oss efter 11 år tillsammans och efter 1,5 års planerande av bröllop. Vi tyckte också att det var mycket rörande när våra syskon med respektive sjöng och spelade i kyrkan. Jag, Linnéa, är så glad att vi hade en bröllopsdag med så mycket musik sång och dans och jag är överväldigad av all kärlek och engagemang som visades under dagen. Känslan det lämnar hos oss är att vi är oerhört tacksamma för familj, släkt och vänner runt omkring oss. 

Linnéa och Hannes, jag kan bara hålla med – mängder av kärlek och engagemang och jag vill tacka er för att jag fick ta del av allt det under er fina dag. Tack!

Här är min berättelse

(Bildspelet berättas bäst i helskärm och HD, 1080p)

För inspiration:

– Klänning: Milagro
– Brudbukett: Interflora, Huddinge
– Skor Hannes: Bugatti köpta på Jarméus, Vällingby.
– Skor Linnéa: Beställda från USA: BLDHN
– Kostym: Hugo Boss köpt på Ströms
– Frisör + Smink: Salong MOLD, Huddinge
– Ringar: Lycka juveler
– Tårta: Gateau och vegansk från Unbakery
– Mat: Prima catering

Leave a Reply