Bröllopsfotografering

Gissar att du som hittat in till den här sidan planerar att gifta dig inom en ganska nära framtid. Jag tycker du gör helt rätt i att kolla runt på olika bröllopsfotografers hemsidor och noterar den eller de som ni gillar innan du bokar in någon. De flesta kollar nog först och främst efter två saker: Kvalitén på bilder i fotografens portfolio samt inte minst priset. Vad det gäller bildkvalitén så är det upp till dig själv att avgöra om bilderna du ser i portfolion ligger i linje med det som du tycker är bra bröllopsbilder (här är smakprov på några av mina bilder).

Det finns en mängd olika stilar och smaker och jag råder er att titta runt på Internet så att ni kan få lite inspiration och idéer.

När det kommer till priset (kolla min prislista här) så varierar det ganska kraftigt, dels beroende på bröllopsfotograf och dels beroende på vilket “paket” du vill köpa. Ett paket kan beskrivas som hur mycket du vill att fotografen ska göra under dagen. Här finns det allt från en timmes studioporträtt till en heldag där fotografen hänger med er redan från det att ni stiger ur sängen till det att ni lämnar festen i smyg fram på småtimmarna. Jag råder er att jämföra grundligt och fundera på vad ni vill ha och hur mycket ni är villiga att betala.

Jag tror vi kan vara överens om att ert bröllop kommer vara en av de viktigaste dagarna i ert liv och då är det såklart väldigt viktigt att ni får det dokumenterat i form av fina bröllopsbilder. Personligen tycker jag att det är viktigt att bilderna kan hjälpa er att återuppleva hela händelsen under resten av ert liv. Vilka som var där, vad som hände, vilka som höll tal, hur var vädret och så vidare. Här kan ni läsa om hur jag jobbar som bröllopsfotograf

Ulrika och Daniels bröllopsfoton

Det finns några saker att tänka på för att skapa så bra förutsättningar som möjligt inför bröllopsfotograferingen. Bland annat är det viktigt att ni tänker igenom hur ni vill att bilderna ska se ut. Det finns en mängd olika stilar och smaker och jag råder er att titta runt på Internet så att ni kan få lite inspiration och idéer. Leta sedan upp en bröllopsfotograf som ni tycker tar den typ av bilder som ni gillar och ta sedan kontakt med honom eller henne så att ni kan få en bättre uppfattning. När det sedan är dags för att boka så ska ni se till att ni skriver ett tydligt avtal som reglerar pris, tider, plats, vad som ska levereras i form av bilder etc.

Se till att bildrättigheterna regleras i avtalet så att ni vet vad som gäller. Det är bäst för alla parter.

Jag rekommenderar att ni ber att träffa fotografen så att ni kan lära känna varandra lite innan. Det bästa är om ni komma överens om en provfotografering så att får känna er för lite. Då får ni chansen att testa på de saker som gör att ni får den typ av bilder som ni vill ha. Det kan också vara bra att öva lite på att posera inför en fotograf innan det blir verklighet på bröllopsdagen. De flesta har inte gjort det förut så lite övning kan vara på plats. En provfotografering är även bra för fotografen så att han eller hon får möjlighet att “känna” lite på er. Försök att planera in detta möte på den plats som ni senare ska fota de riktiga bröllopsbilderna – i kyrkan eller på någon annan lämplig plats såsom en park eller liknande.

Det är alltid fotografen som äger rättigheterna till bilden. Med det menas att det är han eller hon som bestämmer vem som får använda bilderna och hur de får användas. De flesta fotografer kommer levererar ett flertal digitala bilder till er som ni sedan har rätt att printa ut kopior på så att ni sprida dem vidare till era vänner. Däremot ska ni inte räkna med att får sälja bilderna eller använda dem i andra kommersiella sammanhang. Se till att bildrättigheterna regleras i avtalet så att ni vet vad som gäller. Det är bäst för alla parter.

Jag skulle bli jätteglad om jag skulle få förtroendet att fota ert bröllop. Här av er till mig för ett förutsättningslöst samtal så får vi se var vi landar. Lycka till!

Kolla mina bilder


 • Kolla in mina bröllopsfoton!


  Till portfolion
 • "När vi tittar på alla foton igen så kan vi riktigt känna hur det var den där sagolika dagen på slottet när vi blev man och hustru och vi kunde inte vara gladare över att vi valde just DIG att följa våra steg och föreviga vår dag! TACK igen!"

  Ulrika och Jonas

 • Ur portfolion

  Jessica och Manne

  Jessica och Manne Jessica och Manne

  Blixtar och dunder och lite regn på det. Ingredienser för ett perfekt bröllop med Jessica och Manne.

  Nashmil och Milad

  Nashmil och Milad Nashmil och Milad

  Färger, musik, dans och gränslös glädje. Nashmil och Milads bröllop är något alldeles etxra

  Gunda-Marie och Hans

  Gunda-Marie och Hans Gunda-Marie och Hans

  Ett bröllop i Norge med fina Gunda-Marie och Hans. Ett vinterbröllop som blir väldigt svårt att överträffa.

  Syrianskt bröllop

  Syrianskt bröllop Syrianskt bröllop

  En sprudlande glädjekavalkad kan man sammanfatta detta syrianska bröllop som ägde rum i Stockholm.

  Ulrika och Jonas

  Ulrika och Jonas Ulrika och Jonas

  När Ulrika och Jonas gifte sig så gick de "all in" med det mesta. Det blev ett sagolikt bröllop på slottet.

  Linda och Andreas

  Linda och Andreas Linda och Andreas

  Anrika Waxholms hotell och den lilla ön, Badholmen, samt ett brudpar i form av Linda och Andreas som ska gifta sig.

  Azar och Pedram

  Azar och Pedram Azar och Pedram

  Ett eldorado i glädje och känslor. Ett eldorado i färger och människor från fjärran kulturer. Detta är Azar och Pedram.

  Previous Next
 • Senaste bloginläggen